Behandeling

Het belangrijkste instrument bij de behandeling zijn mijn handen. Ik corrigeer met specifieke technieken de standafwijkingen van de wervelkolom en hef de bewegingsstoornissen op. Soms Schrijf ik oefeningen of medicijnen voor en soms dien ik – altijd in overleg – injecties toe. Indien nodig vraag ik soms aanvullend laboratoriumonderzoek, een röntgenfoto of MRI scan aan. Het is mogelijk dat u na de behandeling last heeft van napijn, bijvoorbeeld in de vorm van pijnlijke spieren of een beurs gevoel. Dit zijn tijdelijke reacties, soms op wisselende plaatsen en de duur ervan varieert per persoon. Heel zelden doen zich heftigere reacties voor na de behandeling. Neem dan contact op met uw behandelend arts. In de meeste gevallen volstaat een serie van drie tot zes behandelingen van 20 tot 30 minuten.

 

Wie hebben er baat bij een behandeling?

Onderzoek toont aan dat patiënten met pijn in rug, nek, hoofdpijn en patiënten met gewrichtsklachten baat hebben bij de behandeling van een OrthoManueel arts.
Patiënten die na een herniaoperatie klachten houden, reageren veelal positief op de behandelingen. Dat geldt ook voor patiënten die last hebben van vage pijnen of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd, hoofdpijn, migraine, duizeligheid, hartkloppingen, onbegrepen buikpijn, pijn op de borst of tussen de ribben.